Hanneke Zwaan

(Nog in bewerking)

De jongste zijn in de kinderrij heeft nadelen maar ook voordelen. Hanneke mag mee als haar vader en moeder en de twee grote broers naar het buitenland gaan op vakantie. Zoals hier naar Kopenhagen in 1967.

 

Studie

Na haar HBS-diploma gehaald te hebben in 1970 gaat Hanneke paedagogiek studeren aan de VU in Amsterdam. Ze gaat op kamers wonen in Amsterdam-Zuid, de Rijnstraat. De zolderkamer naast haar is aan een mannelijke student verhuurd en dat loopt niet goed af. Ze wordt bedreigt en vlucht naar broer René in Amsterdam. Ze haalt haar kandidaats, maar houdt de studie voor gezien.

Verliefd, verloofd, getrouwd

Hanneke heeft intussen Guus ontmoet, op de studentenvereniging. Hij studeert ??? Op 2 mei 1974 trouwt het paar in Enkhuizen. Op het moment van haar huwelijk staat het huis op de van Bleiswijkstraat al te koop. Zij is de laatste bruid die trouwt vanuit de Van Bleiswijkstraat 54. Een dubbel afscheid.

Hanneke en Guus  op 11 februari 1990. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werk

Kinderopvang

 

 

 

 

Hobby

 

 

 

 

 

Hanneke en Hennie vele andere vrijwilligers bouwen in de Filippijnen huizen met de organisatie Habitat for Humanity. Zo worden samen met de toekomstige bewoners hun hutjes door huizen vervangen.  

Stichting Mzamomhle

Pensioen

Nieuwe woning in Buren

Oude woning in Enkhuizen

Toekomst